Christians liv.blogg.se

2024-04-21
08:00:00

Lev livet men i din takt.

Goddà. 😀
 
Häromadàn såg jag en bra skylt som jag har lagt på minnet, budskapet kommer jag att ta med mig i livet. För ibland undrar jagvarför stressar vi så môe? Är det för att vi startar vår färd/resa försent? Eller är det bara så att vi är stressade som människor, men vad tjänar det till att stressa?
 
Jag menar att fôlk kör ju bil som att de var jagade eller att de inte ser vad som finns framför dem. Månniskor som inte tittar sig för när de ska korsa ett övergångställe. Eller personer som inte är uppmärksamma på sin omgivning. Hur kommer det sig att samhället har blivit så stressigt? Är det för att vi alltid ska vara anträffbara, vi vill veta vad som ska hända och har alltid telefonen nära till hands då det kanske blir så att jag missar något om den inte finns i handen eller i fickan. 
 
Att gå med hörlurar eller annat i öronen är ju också modernt, men det gör ju att man kanske inte alltid hör sin omgivning och då kan det sluta illa. Sedan är ju övergångsställen bara till för de som orkar gå de extra meterna, annars så är det lika bra att gå över gatan fast det kommer fordon som kan köra över en. För det gäller ju att ôka takta om man vill vara säker på att inte bli påkörd. 
 
Ibland är det bra att stanna upp och tänka efter, är det verkligen värt att stressa så mycket som man gör. Mår jag bra av att stressa och hets äta. Eller har jag en inre drivkraft som gör att jag alltid gör det, för jag vill ju hinna med så mycket som möjligt under dagens vakna timmar. Men är hälsan värt att stressa och kanske skippa lunchen och ta något onyttigt istället. Vem stressar jag för. Är det för min egna skull eller är det för någon annas skull. 😅
 
Ta det lite hakuna matata och ta livet som det kommer, fast det kanske innebär en del smällar och fallgopar men det blir inte bättre av att stressa för då. Lev lite efter Carpe Diem. 😀
 
 
 
Budskapet som jag vill skicka med är.
Lev inte snabbare än din skyddsängel kan flyga.