Christians liv.blogg.se

2019-11-27
21:30:43

Veckohandling

God afton. :)
 
Idag var det den stora dagen att åka och se om min inköpslista fick plats under budgetens tak. Det var mycket jobbigt att först sitta och försöka komma på en massa maträtter för det är ju alltid något som man inte tycker så mycket om och vill då inte ha det. Vad kostar varorna? Vad behöver vi för råvaror till maträtterna? Det är ju mycket att tänka på när det kommer till att planera vad som ska inhandlas, för tycker dottern äter det mesta just nu, hon smakar på allt iallfall, sonen har kommit in i en period där det inte är så mycket som passar. 
 
Att få alla nöjda när det kommer till maträtter är inte så lätt, för sedan ska det ju tillagas och då måste ju recepten finnas också. Men just för denna vecka gjorde jag det lätt för oss och satsade ungefär bara på mat som barnen tycker om förhoppningsvis. Men det ska man ju aldrig veta för det kommer väl att ändras hela tiden. Sen tänker man ju att det inte alltid är så roligt att äta likadan mat hela tiden heller, men det gör ju jag ändå. Sen kommer man ju till den stora fråga vilken dag ska det ätas vad på, börja forma en veckomatsedel som inte alltid stämmer sedan när veckan är slut. 
 
Idag så gick det ihop sig med lite justeringar i affären men det var mycket räknande fram tillbaka. Ta bort varor för att lägga till andra varor, kändes som att det kommer bli avstämmning men det blev det inte, tjoho så nu vet ja att jag klarar av att göra en inköpslista. :)