Christians liv.blogg.se

2022-05-24
09:17:26

Födelsedag.

Idag är det ingen vanlig dag, det är din födelsedag och du många år fylla och vi dig hylla. Du nu fyller 100 år tänk vad tiden går, det är några år sedan du lämnade jordelivet. Vad du gör nu står skrivet. 1922-05-22 föddes det en liten grabb som skulle växa upp och bli en man och ville visa alla vad han kan. Han jobbade och slet och lärde sig saker som skulle visa sig vara bra att kunna för att starta ett eget lantbruk. Du ville alla väl och det hade nog sina skäl. Du var snäll men ändå envis och det hade sitt pris, envisheten har gått i arv i tre generationer både på gott och ont. Du ställde upp i vått och torrt men ville ändå ha koll. Att komma försent var inte din grej till ett stort galej. Vissa saker skulle ske på ditt vis, kan nog bero på att du var så envis.

 Du ville att alla skulle må bra, du ställde upp när det behövdes men ville också ha hjälp men bad inte alltid om den. Du ville klara dig själv så länge du kunde, du ville nog visa dig stark trots att du kanske gick på fel mark. Du hade ditt bagage med dig, ville att alla skulle hålla sams och umgås. Du fick se världen förändras från häst och vagn till bilar, traktorer. Du brukade jorden med häst trots att det kanske ibland vad pest. Men du hade ett hjärta av guld. Du var den generationen som inte hade så mycket på fickan, utan fick jobba tidigt för att familjen skulle klara sig. Sedan ville du att de kommande generationerna också skulle göra det men det var först då du ansåg att vi klarade av det, sedan ville du inte släppa taget direkt. Ni passade på att åka utomlands och se världen och bygga på fina minnen som sedan fanns i era sinnen.

Du har fortfarande koll, trots det kanske bli fel boll. Du vakar över oss och ser till så att vi gör rätt saker. Du kommer alltid att finnas i minnet. 😀