Christians liv.blogg.se

2019-06-12
14:42:31

Stad eller vad?

God dag.
 
Regnet det bara öser ner och alla är jätteglada för nu kommer det snart komma sol och värme igen. För efter regn kommer ju det sol sägs det ju iallafall. Jag är sketa glad över att det regnar för då har man mer att se fram emot växter som blommar och är gröna, inte en torr och brun gräsmatta som ser ut som den har legat och solat för mycket. Eller blommor som är så vissna att de precis har dött och kommer aldrig att återupplivas igen. 
 
Sen finns det ju andra saker att tänka på som vart är världen på väg. Det ska byggas bättre vägar och kommunikationer för att ta sig från punkt a till punkt b. Men det är ju inte alltid så lätt för nu byggs ju genomfartslederna utanför staden för det ska gå fortare att åka dit man ska, Visst är det en tjusning det också. Sen byggs ju alla affärer och köpcentrum utanför och det lockar ju en massa besökare. Så vad blir det då kvar inne i centrum? Jo en massa restauranger och cafèer, jag erkänner att jag inte går så mycket på restaurang eller cafè. Så jag är den som åker utanför centrum dels för att det är gratis parkering och att alla affärer ligger så centralt. Men vad händer då med alla tomma plättar inne i centrum jo det byggs en massa hus på minsta lilla plätt. Vore det inte bättre att satsa på grönområden för att locka fler turister att ströga runt på gator och torg och hänga i parker. 
 
Jag tror att de städer som inte har något hav eller sjö nära inte står så högt i kurs men varför inte då satsa på fina härliga grönområden med en sjö och lite träd runt omkring. Men det kommer väl aldrig att ske det är bättre att dagens ungdom får växa upp i ett betong ghetto och säga yeah jag kommer från betongen. Men den som lever får se om den inte blir blind.
 
Ha det. :)